Skip to main content

Square Enix kondigt Sleeping Dogs aan

Beter bekend als True Crime: Hong Kong

Square Enix kondigt Sleeping Dogs aan, een nieuwe titel met een net iets minder nieuwe opzet. Sleeping Dogs is namelijk de verderzetting van True Crime: Hong Kong, de game die Activision vorig jaar annuleerde, maar in extremis door Square Enix opgevist werd.

De game wordt omschreven als een grauw politiedrama dat zich afspeelt in Hong Kong, gevuld met brutale gevechten, straatraces en intense vuurgevechten. Ontwikkelaar United Front Games werkt sinds augustus vorig jaar samen met Square Enix London aan Sleeping Dogs

In Sleeping Dogs kruipen we in de huid van Wei Shen, een undercover agent die de Hong Kongse triades van binnenuit moet zien te verslaan. De voormalige True Crimegames stonden vooral bekend omwille van hun open wereldstructuur en melee combat. Square Enix benadrukt dat die combat ditmaal net dat tikkeltje brutaler wordt met tal van martial artsmoves en objecten uit de omgeving die op elk moment als wapen gebruikt kunnen worden.

Waar True Crime helaas ook net iets te vaak ten prooi aan viel, was de vloek der middelmatigheid. Hopelijk kan de hulp van een andere studio en nieuwe uitgever deze vloek opheffen en laten deze slapende honden hun tanden zien wanneer ze tijdens de tweede helft van het jaar wakker worden. Sleeping Dogs verschijnt op PS3, Xbox 360 en PC.

Read this next