Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix kondigt Final Fantasy XV: Episode Duscae 2.0 aan

De demo krijgt een grote patch.

Square Enix heeft geluisterd naar de feedback op de demo van Final Fantasy XV en brengt er daarom een grote patch voor uit onder de naam Episode Duscae 2.0. Dat kondigt regisseur Hajime Tabata aan in een YouTube-video.

Er worden aanpassingen gedaan aan de manier waarop je vaardigheden kiest en ook het camera-en targeting-systeem worden onder handen genomen. Je krijgt meer aanvallen tot je beschikking en er zijn tweaks gedaan aan bijvoorbeeld de manier waarop je MP terugkrijgt. Je kan tijdens gevechten voortaan ook opzij rollen.

De ontwikkelaar hoopt de demo ook op 1080p te laten draaien, waar die nu nog op een 720p-resolutie loopt. Er is echter een grotere focus op het stabiel krijgen van de framerate, omdat de gameplay daar nu nog onder lijdt. Spelers klaagden ook over de te lage stem van hoofdrolspeler Noctis ("Hij klinkt als Batman") en vinden automonteur Cindy 'te sexy.' Of daar echt iets aan gedaan wordt, is nog onzeker.

De update wordt gratis uitgebracht, waarschijnlijk in mei. De demo zelf is alleen te krijgen bij de Day One Edition van Final Fantasy Type-0 HD (review). Lees ook Final Fantasy XV: Episode Duscae biedt hoop en twijfel voor de toekomst.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties