Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix brengt speelbare FFXIV mee naar F.A.C.T.S.

Test nieuwe MMORPG op Gamezone uit en win goodies!

De F.A.C.T.S.-beurs, dé plek waar fans van Fantasy, Anime, Comics, Toys en Space twee dagen lang in Flanders Expo hun hart kunnen ophalen komt er binnenkort aan, en dat al voor de twintigste keer! Op 23 en 24 oktober gaat het festijn van start, en dit jaar zal ook Eurogamer België groots aanwezig zijn. Wij verzorgen namelijk voor alle liefhebbers van videogames een gigantische Gamezone (390m²) waarop alle nieuwste games voor allerlei platformen speelbaar zijn, en dat volledig gratis!

In de laatste week voordat F.A.C.T.S. 2010 van start gaat zullen we jullie nog steeds regelmatig voorzien van updates omtrent de opvulling van onze Gamezone. Vandaag doen we dat door onze samenwerking met Square Enix aan te kondigen! Reeds bekende partners en de spellen die ze meebrengen kun je terugvinden door op de links hieronder een klikje te plegen:

Trek je MMO-schoenen - en eventueel bijhorend cosplay-pak - maar aan, want Eurogamer België zal in samenwerking met Square Enix zes speelbare versies van de allernieuwste Final Fantasy XIV aan alle bezoekers van F.A.C.T.S. aanbieden!

Final Fantasy XIV is alweer de tweede massive multiplayer online role playing game die Square Enix uitbrengt, nadat ze in 2002 hun eerste stapjes binnen het genre hebben gezet met deeltje elf binnen de legendarische reeks. Nummer veertien voegt echter enkele vernieuwende elementen toe aan het genre, waaronder steeds veranderende guildleves quests, een systeem waardoor je wanneer je maar wil van klasse kunt veranderen en de mogelijkheid om tot in de kleinste details je eigen personage aan te maken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sublieme graphics die Square Enix met Final Fantasy XIV naar voren brengt. Redacteur Michaël beschreef het visuele gedeelte van deze MMO in zijn review als "graphics waardoor zelfs de meest geeky en bebrilde gamer er als een goddelijke adonis kan uitzien. Personages zien er enorm gedetailleerd uit en bewegen bijzonder realistisch. Ook de combat is een waar schouwspel. Acties volgen elkaar mooi op, de skills staan vol van de grafische details en heel de spelwereld is verrukkelijk. Fantastische steden gloeien op door een combinatie van licht- en schaduweffecten, door zon, regen en wolkenflarden. Elk gebied is een streling voor het oog en de spelwereld is bijzonder groot. Het feit dat je doorheen heel de eerste regio's nog steeds je hoofdstad kan zien liggen voegt alleen maar sfeer toe aan een uitmuntende spelwereld."

Prachtige verwoording Michaël, je moet een boek gaan schrijven! Tel daarbij bovendien nog eens op dat niemand minder dan Nobuo Uematsu (o.a. bekend van Final Fantasy VII, VIII en IX) de soundtrack verzorgde, en je weet ook wel dat een oor-en oogorgasme moeilijk te bedwingen zal zijn!

Om het spel audiovisuele helemaal tot zijn recht te laten komen is Final Fantasy XIV op de Gamezone te spelen op uitermate krachtige Predator PC's van Acer. Op F.A.C.T.S. 2010 zal de game met andere woorden volledig tot zijn recht komen doordat we de strafste hardware van het moment inschakelen! Bovendien kun je tijdens je persoonlijke speelsessie ten alle tijden een redacteur van Eurogamer België erbij roepen om je wegwijs te maken in de prachtige spelwereld van Eorzea en alle bijkomende spelfuncties.

En uiteraard stel je je ook hier de vraag of er wat te winnen valt. Natuurlijk wel, we zouden Eurogamer België niet zijn als we jullie met lege handen naar huis zouden laten gaan! In samenwerking met Square Enix geven we namelijk een hoop figurines van Final Fantasy XIII weg aan de beste FFXIV-spelers! Hoe bepalen wij wie deze prijzen wint? Kom gewoon een kijkje nemen bij de Predator PC's en je krijgt meer informatie!

Binnenkort volgen er nog veel meer aankondigingen rond spellen die in de Gamezone op F.A.C.T.S. 2010 te vinden zullen zijn. Eurogamer België verwacht je! Tot dan!

Over de auteur
Eurogamer.be avatar

Eurogamer.be

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties