Skip to main content

Square Enix brengt Dragon Quest 8 naar Nintendo 3DS

Vooralsnog alleen in Japan.

Square Enix brengt Dragon Quest 8: Journey of the Cursed King opnieuw uit voor de Nintendo 3DS. Vooralsnog is niet duidelijk of er plannen zijn voor een westerse lancering.

De achtste Dragon Quest kwam oorspronkelijk uit voor de PlayStation 2 en werd onlangs nog uitgebracht op Android- en iOS-apparaten. Aan de Nintendo 3DS-versie zijn twee nieuwe personages toegevoegd, Gerda de dief en Monster Arena-baas Morrie. De voice-acting die in de mobiele versie ontbrak is hier wel weer aanwezig, en er is ondersteuning voor StreetPass.

De Japanse releasedatum is vastgesteld op 27 augustus. Gamers daar zien ook pre-order bonussen tegemoet, die verschillen per winkelketen. Zo biedt de webshop van Square Enix het 'Candy Cane'-wapen aan en Amazon juist een 'Healie T-shirt.' De extra's zijn in-game te gebruiken.

In Dragon Quest 8: Journey of the Cursed King heeft Dhoulmagus de hofnar een vloek uitgesproken, waardoor de koning in een trol is veranderd en de prinses in een paard. De stille hoofdrolspeler helpt de koning het koninkrijk te redden, samen met Yangus en de andere personages die hij op zijn reis tegenkomt.

Bekijk op YouTube

Read this next