Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix breidt uit in Canada

En kondigt en passant nieuwe Hitman aan.

Agent 47 leefde de afgelopen jaren dan misschien wel ondergedoken, als het van Square Enix afhangt, is de kale huurmoordenaar helemaal terug. De nieuwste game in de reeks, Hitman: Absolution, moet nog verschijnen of de uitgever komt al aanzetten met een nieuwe aankondiging.

De ontwikkelstudio die samen met IO Interactive 47's kale knikker zal opboenen voor die nieuwe game, is Square Enix Montreal, de tweede studio die Square in Montreal uit de grond stampt. Maar liefst honderdvijftig mensen wil de uitgever er tewerkstellen.

Eidos Montreal, Square's andere Canadese studio die eerder dit jaar vriend en vijand verbaasde door als eerste wapenfeit met een waardige opvolger voor Deus Ex op de proppen te komen, zal bovendien honderd nieuwe mensen in dienst nemen. Deze werkkrachten zullen alvast beginnen werken aan nieuwe AAA-titels terwijl het andere deel van de studio vlijtig verderwerkt aan Thief 4.

De Japanse gigant zet duidelijk in op de almaar groeiende Canadese gamesindustrie, wat het totnogtoe geen windeieren heeft gelegd -getuige daarvan de meer dan twee miljoen verkochte exemplaren van DE:HR- en als ze erin slagen kleppers van hetzelfde formaat te blijven afleveren, zien we dat niet snel veranderen.

Hitman van originele Deense makelij.
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties