Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Spoedig patch voor Anthem-bug die PS4's laat crashen

Geen blijvende schade.

Ontwikkelaar BioWare maakt bekend dat er op 12 maart een patch voor Anthem uitkomt, die het probleem met crashende PlayStation 4-consoles voorkomt. Honderden Anthem-spelers kregen daar de afgelopen tijd mee te maken. Tijdens het gamen viel hun console spontaan uit.

Volgens Anthem-producent Chad Robertson zijn er geen gevallen van blijvende schade bekend. Het volstaat om je PlayStation 4 in de veilige modus te starten en te kiezen voor de optie om de database te reconstrueren. Je start dit proces door de aan-knop van de console een poosje ingedrukt te houden, tot je twee piepjes hoort.

Speel je Anthem op de PlayStation 4, vraag jezelf dan af of je het risico waard vindt of even wacht tot volgende week. Dezelfde patch lost overigens ook een andere bug op, namelijk degene waardoor de startwapens veel sterker blijken dan endgame-wapens. Die hebben op papier veel hogere statistieken en toch duurt het langer om er vijanden mee te doden.

Lees ook de Anthem review.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties