Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Splinter Cell op PS3 kan nog steeds

Maar Conviction hoogstwaarschijnlijk niet.

Met de release van Splinter Cell: Conviction die steeds dichterbij komt ontsnapt ontwikkelaar Ubisoft Montréal niet aan vragen rond de exclusiviteit van het nieuwe avontuur van Sam Fisher. De allernieuwste Splinter Cell zal namelijk enkel voor de Xbox 360 en PC verschijnen, met de PlayStation 3 als grote verliezer. Max Beland van Ubisoft legt de situatie uit.

"Splinter Cell: Conviction naar de PlayStation 3? Ik heb nog niemand bij Ubisoft Montréal aan die versie zien werken, dus neen. We hebben een exclusiviteitsdeal met Microsoft lopen, gemaakt door onze CEO Yves Guillemot", laat Beland weten. "Denk daardoor echter niet dat Splinter Cell niet meer naar de PS3 kan komen. Ik denk dat wanneer Sony ons een gunstige deal voorstelt waarmee onze mensen tevreden zijn Splinter Cell zelfs een exclusieve titel voor de PlayStation 3 zou kunnen zijn."

Het heeft met andere woorden alles te maken met geld en de afspraken die daaraan verbonden zijn. Na de commentaar die Max Beland gaf ziet het er dan toch naar uit dat Splinter Cell: Conviction enkele voor PC- en X360-bezitters beschikbaar zal zijn, en dat vanaf 16 april. Tot die tijd kun je je geheugen rond het spel opfrissen in onze preview of op de overvolle gamepage van het spel.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties