Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Splatterhouse verwent de fans

De originele trilogie als gratis extra!

Hopelijk ben je bekend met het feit dat de 16-bit cult klassieker Splatterhouse een volledige 3D remake krijgt die eind dit jaar. Je weet misschien zelfs dat de game 2D sidescrolling levels zal bevatten als hommage aan de originele games.

Wat je misschien niet wist, is dat de originele drie games er ingestoken zullen worden als vrij te spelen extra's, hoewel Namco ze oorspronkelijk als te betalen DLC wou uitbrengen. Producer Dan Tovar deed een interview met de website ripten.com en legde uit waarom hij jaren bleef vechten om de games er in te houden, en waarom het puur voor de fans was.

"Wat bertreft het houden van de games als gratis bonussen in de games, heb ik jaren moeten vechten om er voor te zorgen dat ze geen te betalen DLC werden. Ik wou het vooral doen als een dikke 'dank je wel' en een knik naar de fans van het originele franchise die het in leven hebben gehouden de laatste 15 jaar. Deze gasten zijn onstilbaar, ze zijn ongelooflijk, ze hebben websites actief gehouden, en ze hadden zelfs een petitie om een modernisering van de game in werking te stellen. Vijftien jaar lang hebben ze van de bergtoppen staan schreeuwen over hoe geweldig deze game is, dus ik wilde iets terug doen voor hen."

Ongeacht hoe de kwaliteit van de uiteindelijke game zal zijn, je kan er niet omheen dat het een prachtig gebaar is. Voor mensen zoals Dan kun je niet anders dan respect hebben. Opstaan tegen de grote bedrijven is sowieso nooit een eenvoudige taak. Maar als het dan toch lukt, moet je zowel de ontwikkelaar en de uitgever erkenning geven om de juiste keuze te maken.

Splatterhouse wordt in Europa verwacht op 17 december.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties