Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Splatoon 3 krijgt releasedatum

Dompelt september onder in inkt.

Nintendo onthult in een nieuwe gameplaytrailer dat Splatoon 3 op 9 september uitkomt voor de Nintendo Switch.

In de trailer zie je hoe twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen op de gloednieuwe map Eeltail Alley in de Turf War-modus. Daarnaast ontdek je hoe The Stinger werkt, een nieuw wapen. Helemaal op het einde kondigt Nintendo de releasedatum van Splatoon 3 aan.

Verder zegt Nintendo het volgende over de singleplayer en de Salmon Run-modus:

"In de verhaalmodus vecht je samen met hoofdpersonage Agent 3 tegen de onhandelbare Octarians en ontdek je de geheimen achter de mysterieuze locatie, Alterna en de Fuzzy Ooze. In Salmon Run krijgen jij en je teamgenoten de opdracht om golven van gevaarlijke Salmonid-eindbazen van verschillende formaten te verslaan."

Daarnaast is de Splatoon 2: Octo Expansion DLC vanaf nu ook gratis beschikbaar voor Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnees. Wat die uitbreiding allemaal in zijn mars heeft en wat Sander ervan vindt, lees je in zijn Splatoon 2: Octo Expansion DLC review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Splatoon 3

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties