Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Splatoon 3 aangekondigd voor de Switch

Trekt pas in 2022 ten strijde.

Splatoon 3 is in de maak en komt ergens in de loop van 2022 uit voor de Nintendo Switch. Dat maakt Nintendo bekend in een aankondigingstrailer.

In de trailer zie je een Squid Kid met haar metgezel Chum rondlopen in een post-apocalyptisch landschap met een ondersteboven hangende Eiffeltoren als herkenningspunt. Later zie je haar op een trein stappen om vervolgens deel te nemen aan een met inkt overgoten wedstrijd in het gloednieuwe Splatsville.

Cover image for YouTube videoSplatoon 3 - Announcement Trailer - Nintendo Switch

Nintendo laat verder ook weten dat het derde deel in de reeks nieuwe wapens, moves en 'meer' bevat. Wat die 'meer' betekent, zal het bedrijf in toekomstige updates onthullen.

Splatoon 2 dateert alweer van 2017 en vierde in januari van dit jaar zijn laatste Splatfest. Meer informatie over die game vind je in Sanders Splatoon 2 review en zijn Splatoon 2: Octo Expansion DLC review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Splatoon 3

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties