Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Spirituele opvolger Mega Man trekt naar Kickstarter

UPDATE: Binnen drie dagen gefinancierd, meer dan een miljoen opgehaald.

UPDATE: Binnen drie dagen is het beoogde bedrag al binnengehaald. Meer dan 20.000 financierders hebben meer dan een miljoen dollar gedoneerd. Er zijn nog 29 dagen over om de 'stretch goals' te behalen. Inafune kan dus zo langzamerhand starten met de ontwikkeling voor andere spelcomputers, naast de pc-versie.

De Xbox One en de PlayStation 4 horen daar niet bij. Inafune geeft aan dat de hardware voor hem nog te onbekend is om zich er momenteel in te verdiepen. "Die nieuwe technologie moeten we leren en dat kost ook weer geld," aldus de Mega Man-bedenker. "De stretch goals worden dan veel te duur."

ORIGINEEL: Keiji Inafune vraagt om 900.000 dollar, zodat hij zijn volgende project kan financieren. De bedenker van de klassieke platformfranchise Mega Man werkt aan een gelijkaardige game met de naam Mighty No. 9. Het spel baseert zich op 8- en 16-bit games uit het genre, maar stopt ze in een modern jasje.

Bij de uitgever van de Mega Man games, Capcom, is er geen interesse meer voor een nieuw spel in de reeks. Toch is er nog veel vraag bij de fans én heeft Inafune nog genoeg pit om aan verse games in de reeks te werken. Daarom trekt hij naar Kickstarter.

Held Beck kan zijn lichaam van vorm veranderen om obstakels te overkomen

Wie Mega Man kent en één blik op de concept art van Might No. 9 werpt, ziet direct de treffende gelijkenissen. Zowel de HUD, de vijanden, het leveldesign en de protagonist lijken erg op hun Mega Man tegenhangers. Ook de manier waarop het spel in elkaar zit, is zo goed als een kopie van de klassieke en aartsmoeilijke platformer.

Zo draait het ook in Inafune's nieuwe game om geïnfecteerde robots die je moet verslaan. Hoofdpersonage Beck kan net zoals Rockman de krachten van gevelde bazen gebruiken in zijn strijd tegen de volgende mechanische slechterik. Over kwajongens gesproken: ook in Mighty No. 9 zal er een kwaadaardige wetenschapper aan de bron staan van het leed. Tenslotte krijgt Beck een vriendinnetje genaamd Call.

Donateurs beslissen zelf hoe de nieuwe schurk er zal uitzien. Zelf ontwerpen insturen mag.

Momenteel wordt de game ontwikkeld voor de pc. Daar kunnen platformen bijkomen wanneer de zogenaamde 'stretch goals' worden behaald. Vanaf 1.35 miljoen dollar zet men het spel overnaar Mac en Linux en als het team 2.5 miljoen ophaalt, start de productie voor PS3, Xbox 360 en Wii U.

Het project van Inafune oogst al veel succes. Met nog 30 dagen op de teller heeft Mighty No. 9 al meer dan 600.000 dollar opgehaald. Wie minstens 20 dollar stort in de Kickstartspaarpot, ontvangt een digitale versie van het spel wanneer het af is. Het maximale bedrag dat je kan doneren is 10.000 dollar. Hiervoor trakteert Inafune je op een etentje. Je moet er iets voor over hebben om met een legende te mogen tafelen.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties