Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Spelunky opgegraven voor release volgende week

Vanaf 4 juli op XBLA.

We hebben er enkele jaren op moeten wachten, maar de nieuwe versie van Spelunky, de roguelike platformer waarin je Indiana Jonesgewijs random grotten helemaal leegrooft, kreeg eindelijk een releasedatum.

Vanaf 4 juli zal Spelunky op de Xbox Live Arcade te vinden zijn waar de game zo'n 1200 Microsoft Points zal gaan kosten. Een kleine prijs voor een game boordevol content waarmee je eindeloos nieuwe random gegenereerde avonturen kan beleven op je éénje of samen met enkele vrienden.

Voor wie de game niet kent, de gratis PC-versie kan je nog steeds via de site van de maker downloaden. Hoewel deze versie het, in tegenstelling tot de XBLA-herwerking, moet stellen met minder fancy graphics, geen multiplayer-ondersteuning en de extra content die Derek Yu de afgelopen vier jaar ontwikkelde, blijft het origineel een strakke en innovatieve game.

Hieronder alvast een klein voorsmaakje in de vorm van de nieuwste trailer.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Spelunky

PS4, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.
Reacties