Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speler Final Fantasy 15 ontdekt nieuw gebied door glitch

A whole new world.

Dankzij een glitch zijn delen van Final Fantasy 15 speelbaar die je in de game zelf niet hoort te bezoeken. Uit een video blijkt dat de spelwereld veel groter is dan je normaal gesproken tijdens het spelen ziet.

Final Fantasy 15 opent in een open wereld, maar richting het einde toe wordt de game lineairder. Je reist op dat moment door gebieden als Cartanica en Tenebrae, die je slechts deels kunt verkennen of alleen vanuit een rijdende trein ziet.

Een speler slaagde er echter in om los te breken van de trein-sectie, en kwam zodoende in een wereld terecht die nog niet af was. Zo ontdekt hij een uitgestrekte savanne en besneeuwde landschappen, die je eigenlijk niet hoort te zien.

Cover image for YouTube video

Hoe hij de glitch precies tot stand heeft gebracht, is niet bekend. Online wordt gespeculeerd dat Square Enix de gebieden mogelijk gaat gebruiken in toekomstige downloadbare uitbreidingen, of dat de content geschrapt is omdat het niet op tijd af was.

Lees ook de Final Fantasy 15 review van Dirk.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties