Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Spel van de week - James Bond: Blood Stone én GoldenEye 007

Alweer twee aankomende titels in de kijker!

Sinds twee weken zijn we op Eurogamer België van start gegaan met een gloednieuw initiatief: het spel van de week. Elke week opnieuw kiest de redactie een titel uit waaraan we gedurende heel de week in allerlei vormen extra aandacht aan gaan besteden. Dit kan zijn in de vorm van speciale artikels, video's, herbesprekingen van eerder uitgebrachte titels binnen een reeks enzovoorts. Deze keuze ontstaat telkens uit onze persoonlijke voorliefde voor, of interesse in, een aankomende game en staat volledig los van de uiteindelijk review van de desbetreffende game(s).

Deze week plaatsen we niet één, maar twee spellen in de kijker! Allebei behoren ze wel tot één centraal thema, zijnde het Britse, vleesgeworden wapen James Bond. Ik heb het over de aankomende titel Blood Stone, en de Wii-exclusieve game GoldenEye 007.

De titelsong van James Bond: Blood Stone

Maak je klaar voor een trio - Bond zou het niet anders willen - aan artikels waarin we jullie bij Eurogamer België klaarstomen voor het aankomende 007-gamegeweld. Redacteur Odin ging naar eigen zeggen een babbeltje slaan met Q, aangezien de man blijkbaar elke videogame die ooit rond James Bond gemaakt is in zijn persoonlijke kluis heeft liggen. Enkele Martini's en een hoop flauwe grappen rond technologie en gadgets later arriveerde Odin terug op onze redactie met een rugzak vol spellen, waarmee hij meteen aan de slag ging om een artikel genaamd "De geschiedenis der Bondgames" te schrijven. Kruip dus mee met ons in de teletijdmachine, want we gaan terug tot maar liefst het jaar 1981! Zeg nu nog eens dat de jaren 80 niet terug zijn...

Lees het artikel van Odin over "De geschiedenis der Bondgames" hier

In zijn rugzak zat uiteraard ook het legendarische GoldenEye 007 voor de Nintendo 64, een titel die op mysterieuze wijze in een flits verdween van onze redactie, met een boze Q als gevolg. Odin mocht het uitleggen aan de man, maar ondertussen zijn we te weten gekomen dat redacteur Jasper de cardridge mee naar huis nam om in de loop van deze week een Replay of FastForward af te leveren rond deze klassieker. Hopelijk weet de arme stakker dat het spel binnenkort opnieuw zal verschijnen voor de Nintendo Wii...

Lees de Replay of FastForward rond GoldenEye 007 voor de Nintendo 64 van Jasper hier.

Maarten (M) kreeg om af te sluiten van hoofdredacteur Philip (P) een andere opdracht. We korten hun namen af omdat ze na een simpele combinatie "MP" vormen, wat natuurlijk de afkorting is voor multiplayer. Maarten viste met andere woorden voor ons uit wat deze modus voor meerdere spelers uit GoldenEye 007 nu precies zo speciaal maakt. Velen onder jullie zullen hier een eigen antwoord op hebben, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Maarten zijn eigen visie grondig uit de doeken zal doen in zijn eigen artikel.

Lees het artikel van Maarten over de multiplayer van GoldenEye 007 voor de Nintendo 64 hier.

Er valt kortom heel wat moois rond het aankomende James Bond: Blood Stone en GoldenEye 007 te beleven op Eurogamer België deze week! Wij zorgen ervoor dat je helemaal klaar bent om binnenkort als een gelikte geheim agent je ding te doen!

Volgende week zetten we opnieuw één spel in de kijker, maar het is er meteen eentje van een zwaar kaliber: Call of Duty: Black Ops!

Read this next