Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speelt Dwayne 'The Rock' Johnson stiekem een rol in Fortnite?

Rock biedt nu eenmaal een goede Foundation.

Speelt Hollywood-superster Dwayne 'The Rock' Johnson stiekem een belangrijke rol in het nieuwe seizoen van Fortnite? Fans van de game hebben verschillende aanwijzingen gevonden die daarop wijzen.

Het gaat om het geheimzinnige personage in Fortnite genaamd The Foundation. Dat personage werd geïntroduceerd in Fortnite tijdens de Zero Crisis Finale die deze week plaatsvond. The Foundation hielp de spelers met het stabiliseren van het eiland en speelt als leider van de mysterieuze groep The Seven nu een belangrijke rol in het verhaal.

Bekijk op YouTube

The Foundation is gemaskerd, en we weten dus niet wie het is. Maar er zijn verschillende hints dat niemand minder dan The Rock de rol speelt.

Ten eerste is er een Instagram-filmpje van The Rock zelf waarin hij het heeft over The Foundation. Hij plaatste deze video online op 16 maart, de dag waarop de Zero Crisis Finale plaatsvond:

In het filmpje zegt hij dat 16 maart 2021 een belangrijke dag is, en dat hij een sterke connectie voelt met een bepaalde globale cultuur. Na een korte uitleg eindigt hij met de woorden "Dit is allemaal gedaan zodat we sterker worden, evolueren, en de kracht en macht doen groeien van...The Foundation". Vervolgens kijkt hij in de camera en haalt hij op zijn typische wijze zijn ene wenkbrauw omhoog.

Een tweede hint zit in het design van The Foundation. De patronen op het harnas van The Foundation komen overeen met de tattoos van Dwayne 'The Rock' Johnson. Daarnaast is zijn lichaamsbouw wel erg gelijkaardig.

Could it be him..? The tattoo profile, the name... from r/FortNiteBR

Dat is echter niet alles. De foldernaam waarin de dialogen van The Foundation worden opgeslagen op je pc is tevens 'DJ', de initialen van The Rock.

En als laatste is er natuurlijk de naam. The Foundation is een aparte naam voor een personage, maar als The Rock hem zou spelen, wordt meteen helder waar de naam naar verwijst. The Foundation betekent 'de fundering' in het Engels, en wat is een betere fundering dan een rots?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.
Reacties