Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speel Portal 2 cross-platform

PC en PS3 zaten in een boom...

Herinner je je enkele jaren geleden nog de hele heisa rond cross-platform gaming? Want in de toekomst zou iedereen mooi samen spelen op dezelfde servers, ongeacht het platform. Hier zijn we dan, een vijftal jaar later en het concept cross-platform gaming leek een stille dood gestorven te zijn.

Tot vandaag, want Valve kondigde net aan dat de cross-platform mogelijkheden die ze afgelopen E3 op het oog hadden, er nu ook echt zullen komen. Door de nauwe samenwerking met Sony brengt dit enkele leuke extra's met zich mee voor iedereen die de PS3-versie in huis haalt.

Om te beginnen zal je -mits het aan elkaar linken van je Steam- en PSN-accounts- Portal 2 ook op PC of Mac kunnen spelen zonder de game een tweede keer te kopen. Daarnaast houdt dit ook in dat PS3-spelers met al hun Steamvrienden kunnen chatten om vervolgens samen een potje Portal 2 in co-op te spelen. Ook zullen PS3-savegames in 'The Cloud' kunnen worden opgeslaan, wat ervoor zorgt dat je op iedere andere PS3 gewoon verder kan spelen waar je de vorige keer gestopt was. Of deze savegames ook op PC zullen kunnen aangesproken worden, is niet duidelijk.

Het lijkt Valve menens te zijn de PS3 voortaan serieus te ondersteunen, want zoals sommigen misschien wel weten, liet die support -mede door het feit dat EA de PS3-ports verzorgde- in het verleden wel eens te wensen over. Met Portal 2 lijkt er vanaf 22 april finaal een einde aan dat tijdperk te komen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties