Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speel oorlogsreporter in WARCO

Schiet beelden, geen kogels.

Fotograferen in games is geen nieuw concept. Pokémon Snap, Beyond Good & Evil en Wild Earth Africa zijn maar enkele voorbeelden. Games die je in actuele oorlogsgebieden droppen kan je ook moeilijk als nieuw bestempelen. De combinatie van de twee daarentegen zagen we nog niet passeren in een game.

Daar komt met WARCO, het console- en PC-debuut van het Australische Defiant Development, verandering in. Je wordt namelijk als reporter de wereld rondgestuurd om beeldmateriaal te schieten in conflicten geïnspireerd op de realiteit. Achteraf sta je zelf in voor de montage van het vergaarde materiaal. Wie dat wil, kan zijn of haar verslag uiteindelijk ook online gooien. Teneinde niet allemaal met hetzelfde resultaat te eindigen, beloven de ontwikkelaars dat er meerdere objectieven en aanpakken per scenario zullen zijn.

Veel zal echter afhangen van de manier waarop WARCO het menselijk leed dat gepaard gaat met deze conflicten beslist in beeld te brengen. Indien dit met respect voor de slachtoffers gebeurt, willen wij graag meer zien van deze game. Wordt het echter op het wansmakelijke af een karikatuur van de oorlog zoals zovele 'moderne' shooters, dan vrezen we dat ontwikkelaar Defiant weinig tot geen bereidwillige uitgevers zal vinden om hun financieel te ondersteunen.

Bekijk een eerste trailer op de officiële website.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties