Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speel Arkham City uit in acht uur...

...maar kan ook 3 keer zo lang duren.

Kijk je net als de volledige redactie van Eurogamer België uit naar Batman: Arkham City? Dan heb je waarschijnlijk een rood cirkeltje rond 21 oktober in je agenda staan, gezien we dit weekend te horen kregen dat dat de dag zal zijn waarop het spel verschijnt.

Volgens Dax Ginn, de marketing director van het spel, zul je je echter niet voor een volledige dag vrij moeten boeken. In een interview liet de man namelijk weten dat je om het hoofdplot uit te spelen zo'n acht uur nodig gaat hebben.

Een belangrijk woord in de vorige alinea is echter "hoofdplot". Aldus Ginn: "Wanneer je geen enkele zijmissie doet en je enkel gaat houden aan het hoofdverhaal, dan komt het spel na zo'n acht uur tot z'n einde. Verken je de stad en probeer je nieuwe dingen uit, dan gaat de speelduur uiteraard stijgen. Ik denk dan ook dat de gemiddelde speler die bekend is met het action-adventure genre tussen de 20 en 24 uur met Arkham City zoet zal zijn".

Wanneer wij dit vertalen schatten we dat de meeste gamers zo'n vijftien uurtjes gaan spenderen aan het uitspelen van Arkham City. Volgens Ginn is het echter niet zo dat ontwikkelaar Rocksteady kost wat kost een immens spel wil maken. "We willen geen games ontwikkelen die een serieuze hap uit je leven nemen. We willen liever een pakkend verhaal brengen dat je bij de keel grijpt, terwijl je niet het gevoel krijgt dat je er zes maanden verlof voor moet gaan nemen".

Wij zijn het eens met de man! Verwacht later vandaag trouwens de eerste ingame gameplay trailer van Batman: Arkham City.

Reacties