Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Specialists keren terug in Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer

'Boots on the ground.'

Tijdens de officiële Call of Duty: Black Ops 4 onthulling heeft Activision voor het eerst de multiplayer uit de doeken gedaan. Zo keren onder meer de Specialists terug.

Specialists zijn speelbare personages met unieke wapens en vaardigheden, die in de Call of Duty: Black Ops 3 voor het eerst hun opwachting maakten. Treyarch zegt dat er uiteindelijk zowel oude als nieuwe personages in de multiplayer zitten. Elke Specialist krijgt daarnaast zijn eigen verhaal.

Een opvallende verandering in Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer is de terugkeer van health bars. Om jezelf te healen, moet je jezelf injecteren. Doordat dit enkele seconden kost en je in die tijd geen wapen kunt gebruiken, geeft dit volgens Treyarch een extra strategisch element in de gameplay.

Verder zijn er de nodige tweaks in de gunplay doorgevoerd en kun je wapens met de nodige extra's aanpassen. De minimap bevat daarnaast 'fog of war' waarbij de omgeving slechts gedeeltelijk zichtbaar is. Ook merkt de ontwikkelaar op dat het competitieve League Play terugkeert en pc-spelers via Blizzards Battle.net kunnen spelen.

Black Ops 4 speelt zich in de nabije toekomst af en draait volledig om 'boots on the ground'. Treyarch benadrukt dat thrust jumps en wall runs uit enkele van de vorige Call of Duty-games niet terugkeren. Aangezien die features tot de nodige kritiek leidden, worden fans dus enigszins tegemoetgekomen.


Wil je meer weten? Hier lees je over de Call of Duty: Black Ops 4 release, multiplayer, zombies, battle royale, DLC en alles wat we weten.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties