Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Special Edition Ni No Kuni onthuld

Ni No Kuni Wrath of the White Witch Wizard's Edition. Het klinkt wel lekker.

Er is een Special Edition van Ni No Kuni: Wrath of the White Witch onderweg. Dat maakte uitgever Namco Bandai bekend. De jRPG komt begin 2013 uit en is een exclusieve PS3-titel. De game is al een tijd uit in Japan, ook op de Nintendo DS overigens, maar heeft het westen nog niet bereikt.

De zogenaamde Wizard's Edition van de game komt in een speciale verpakking en bevat een fysieke kopie van het toverboek dat hoofpersoon Oliver gebruikt. Het boek heeft een harde omslag en telt meer dan 300 pagina's. Daarnaast zit er in het pakket een pluchen Drippy, een magisch wezentje dat Oliver bijstaat in zijn avontuur. Verder bevat het pakket nog in-game items, namelijk twee familiars die inzetbaar zijn tijdens gevechten.

Ni No Kuni is een speciale titel en dat zie je er ook meteen aan af. Ontwikkelaar Level 5 staat al bekend om hun sterke role-playing games als Inazuma Eleven en Dragon Quest en daarnaast de Professor Layton-serie. De studio is voor Nu No Kuni: Wrath of the White Witch een samenwerking aangegaan met Studio Ghibli, ook wel het Disney van het Oosten genoemd.

Dit resulteert in een fantastisch ogende, getekende spelwereld. Protagonist Oliver is een jongetje die zijn moeder heeft verloren. Een door haar gemaakte knuffel transformeert in een magisch wezentje die Oliver meeneemt naar een andere dimensie waarin hij zijn moeder terug kan vinden.

Vergaap je aan de trailer van Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

De game staat gepland om op 25 januari 2013 bij ons in de schappen te liggen.

Over de auteur
Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties