Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony's 'magic wand' heeft vibratie

Een grap hierover zou té simpel zijn.

Tijdens de lichtelijk teleurstellende persconferentie van Sony op de Tokyo Game Show kwam de PS3-motion controller, nog steeds beter bekend als de magic wand, meermaals ten tonele. Kopstuk Kaz Hirai haalde het ding uit zijn zak, toonde het aan het publiek, en vertelde daarna wat meer over de mogelijke toepassingen ervan in spellen.

Niets wat we nog niet eerder hebben mogen vernemen, buiten dan dat de magic wand ook zal kunnen trillen. Vergelijkbaar met de technologie die terug te vinden is in de DualShock-controllers zal de motion controller via force feedback een voelbare respons kunnen geven wanneer de gebruiker een bepaalde actie onderneemt.

Ook liet Sony weten wat we nodig hebben om de magic wand te laten communiceren met onze PlayStation 3. "In combinatie met de PlayStation Eye-camera voor PS3 die de absolute positie van de controller nauwkeurig kan volgen, kan de controller de natuurlijke en intuïtieve bewegingen van de hand detecteren en nauwkeurig terugkoppelen naar het spel," zo kregen we in een zopas vrijgegeven persbericht te lezen.

De motion controller zal in de lente van 2010 de markt verschijnen.

Getagged als

Reacties