Skip to main content

Sony's Gaming Friday

We krijgen voorjaarstitels PS3 te zien.

Op het moment van schrijven zitten de meesten onder ons volop in de examens en komen daar bovenop nog eens de nakende releases van de eerste games in 2011. De eerste perstrips zijn dan ook al achter de rug en Sony liet al even in zijn kaarten kijken. De afgelopen jaren hebben ze een sterke line-up achter de rug met titels zoals Heavy Rain, God of War III, Uncharted 2, Killzone 2, Resistance 2, Ratchet & Clank: A Crack in Time, ... De lijst groeit nog steeds aan. Vier van hun nieuwste titels die binnenkort in de winkelrekken liggen, mochten we onderwerpen aan een zeer korte en informele test.

Drie uur tijd zijn geen grote luxe om een paar games grondig te spelen en daarnaast een hapje te eten met de andere aanwezige perslui. Maar toch, zo gaat het nu eenmaal in de keiharde PR-wereld. Weinig tijd, veel te doen. In de korte tijd die we hadden, stonden LittleBigPlanet 2, Killzone 3, PlayStation Move Heroes en Motorstorm: Apocalypse ter beschikking voor een snelle speelsessie. Alhoewel we van die laatstgenoemde al het een en ander gespeeld hadden tijdens het Room 299 event dat vorig jaar plaats vond en er reeds een review van LittleBigPlanet 2 op Eurogamer België te lezen valt, stonden we toch te springen om de overige twee games eens te proberen.

Sony beschikt over enkele kenmerkende heldenduo's zoals Ratchet & Clank of Jak & Daxter. Het is al even geleden dat we ze nog in een eigen volwaardige titel aan de slag zagen, maar voor het eerst komen ze allen samen in een Move-game die zich vooral fixeert op het jongere publiek. In PlayStation Move Heroes zal het namelijk de bedoeling zijn om allerlei uitdagingen binnen gekende omgevingen van elk universum tot een goed einde te brengen met de bekende Sony-personages. Ondanks het gebrek van een diepgaande verhaallijn, zou de game toch voor het nodige vertier kunnen zorgen, en dat vanaf eind maart.

En dan komt Killzone 3 in de schijnwerpers te staan. Onlangs is de productie van het spel zelf ten einde gekomen en staat het vast dat we binnen iets meer dan een maand opnieuw de Helghast te lijf mogen gaan. De eindversie stond dan ook te draaien bij Sony in Brussel, waarover we spijtig genoeg weinig tot geen informatie over kwijt kunnen. Maar vast staat wel dat de mannen van Guerrilla Studios er weer hun werk van hebben gemaakt en voor genoeg diversiteit hebben gezorgd, zowel in de gameplay als in de flora die we te bezichtigen krijgen. De game zal ook met Move speelbaar zijn en jullie zullen het volgende hoofdstuk van Killzone kunnen aanvangen vanaf 25 februari.

Dat was tot nu toe het enige dat we te zien kregen, maar verderop staat er nog meer op ons te wachten. Met games zoals Uncharted 3, Infamous 2 en Resistance 3 ziet het er naar uit dat 2011 opnieuw voor Sony een fantastisch jaar zal worden. We kunnen alleen maar dromen van het moment dat we die games eens persoonlijk aan de tand mogen voelen zodra we eerst (uiteraard) de bovenstaande titels kapot hebben gespeeld. Koffiethermos: check. Toilet binnen handbereik: check. Wij zijn er alvast klaar voor, jullie ook?

Read this next