Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony zwijgt over uitstel Ratchet & Clank op PS Vita

Stilte over QForce bevalt Insomniac Games allerminst.

Het nieuwste deel in de Ratchet & Clank serie, Ratchet & Clank: QForce (of Ratchet & Clank: Full Frontal Assault buiten de PAL regio) is al sinds november vorig jaar uit op de PlayStation 3. Het spel wordt ook uitgegeven op de PlayStation Vita maar deze versie kent om onbekende redenen vertraging.

Insomniac Games, de bedenker van Ratchet & Clank en ontwikkelaar van de PS3 versie van QForce, uit haar frustraties over de onduidelijkheid van Sony's kant. De PS Vita versie wordt niet door Insomniac Games ontwikkeld maar door ontwikkelaar Tin Giant. Sony noch Tin Giant laten iets los over de vertraging.

Omdat Insomniac Games het gezicht achter de serie vormt, krijgen zij vragen van fans over de vertraging. De ontwikkelaar heeft via een reeds verwijderd Facebook bericht gemeld dat zij geen informatie mogen openbaren naar het publiek. Insomniac Games raadt fans aan om Sony direct aan te spreken omdat zij ook geen invloed op deze ontwikkelingen kunnen uitoefenen.

Ratchet & Clank: QForce maakt deel uit van Sony's cross-buy initiatief. Indien een spel op zowel PS3 als PS Vita uitkomt, kun je een versie kopen om het spel op de andere console gratis te downloaden.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties