Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Sony wil winnen'

Zombie Studios (Blacklight: Retribution) zegt dat Sony met de PS4 de consolestrijd wilt winnen.

Sony is vastberaden om met de PlayStation 4 de volgende consolestrijd te winnen. Jared Gerritzen (hoofd en creative director van Zombie Studios) zegt dit een dag nadat zijn spel Blacklight: Retribution werd aangekondigd voor de PS4. De free-to-play shooter is al een jaar beschikbaar op de pc.

Gerritzen zegt dat Sony "zeer proactief opgesteld was" tegenover de ontwikkelaar. "Ik denk dat Sony dit keer écht wil winnen. Ik ben bevriend met een aantal mensen bij Microsoft en ik heb zelfs een geheimhoudingsverklaring (non-disclosure agreement) bij hen afgesloten maar Microsoft heeft een andere kijk dan Sony. Sony erkent dat de PlayStation 3 niet bracht waar het bedrijf op hoopte. Nu gaat Sony compleet voor de overwinning. Het is cool, op alle vlakken. Het wordt heel interessant om te zien hoe Microsoft antwoordt. De E3 wordt geweldig. Sony heeft de instelling: Gaan! Gaan! Gaan! We maken dit hardcore! We moeten alle ontwikkelaars aan ons binden om het product zo goed als mogelijk te maken!'"

Sony accepteert spellen niet enkel voor de PS4, ze ondersteunt de ontwikkelaars die voor de aankomende console spellen maken. "We krijgen kits, alles, we worden betrokken in PR groepen, ze regelen evenementen en het is allemaal heel indrukwekkend. Omdat ons spel al uitgegeven is [op de pc], zouden de meeste uitgevers [weinig animo en ondersteuning tonen]. Maar [Sony] bood ondersteuning, hielp ons in het proces en introduceerde bij mensen die ons verder konden helpen. Het is heel, heel cool.

De trailer voor de pc versie.
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties