Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony wil PSN betalend maken

Op zoek naar mogelijkheden.

Tot nu toe is PlayStation Network, de online component van Playstation3, altijd gratis geweest. Dit in tegenstelling tot de Xbox360 waarbij je al snel vijftig euro betaald voor een jaarabonnement. Daar lijkt echter verandering in te komen. In een interview met IGN zegt Sony-woordvoerder Peter Dille dat het bedrijf actief op zoek is naar manieren om PSN een betalende service te maken.

"Tot nu toe is het onze filosofie geweest om geen geld te vragen voor PSN, maar Kaz [Hirai] zei onlangs on the record dat we daar verandering in willen brengen. Ik kan dat bevestigen. Het is iets waar we actief mee bezig zijn," zegt Dille in het interview, "Wat is de beste manier om dat aan te pakken? Momenteel hebben we nog niets aan te kondigen maar we denken er toch over."

In hetzelfde interview zegt Dille ook dat Sony vertrouwen heeft in het feit dat ze meer PS3's zullen verkopen dan Microsoft Xbox360's zal verkopen in de komende tien jaar.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties