Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony wil PlayStation 5's in Honda-auto's installeren

Gran Turismo tijdens het rijden spelen voor extra immersie?

Sony en Honda hebben recent een joint venture opgericht waarin ze samen elektrische wagens willen bouwen. Momenteel onderzoek beide bedrijven of het mogelijk is om bijvoorbeel een PlayStation 5 in toekomstige auto's te integreren.

De joint venture werd in september opgericht en draagt de voorlopige naam 'Sony Honda Mobility'. In een interview met The Financial Times meldt topman Izumi Kawanishi dat het de bedoeling is om de concurrentie met bedrijven zoals Tesla aan te gaan.

"Sony heeft content, diensten en technologie die we kunnen aanpassen naar mobiliteit, wat onze sterkte is ten opzichte van Tesla", aldus Kawanishi.

Izumi Kawanishi en Yasuhide Mizuno

Volgens Yasuhide Mizuno is het zelfs de bedoeling om de volledige wagen rond technologie te bouwen: "in plaats van software in de wagen te steken nadat die is gebouwd, beschouwen we een wagen als hardware die helpt om de entertainment en het netwerk dat we willen aan te bieden."

Mizuno voegt er nog aan toe dat het de bedoeling is om de eerste wagen van de joint venture in 2025 te lanceren op de Amerikaanse markt. Of er effectief een PS5 in die wagen zal zitten, is nog onduidelijk, maar volgens Kawanishi is het in elk geval 'technologisch mogelijk'.

Benieuwd hoeveel je voor die wagen mag betalen. De recente PlayStation 5 prijsverhoging belooft alvast niet veel goeds.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties