Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony wil Ericsson uitkopen

Zou Sony complete controle Xperia Play geven.

De Wall Street Journal meldt vandaag dat Sony een deal aan het uitwerken is om de joint venture Sony Ericsson uit te kopen. Die join venture is een samenwerking tussen electronicareus Sony en mobiele telefoonfabrikant Ericsson waarin beide partijen elk een gelijk aandeel heeft.

Sony zou een bedrag tussen de 1.3 en 1.7 miljard dollar over hebben om Ericsson uit de joint venture te zien verdwijnen. Als de deal zou doorgaan, dan is het Sony's plan om de smartphone-afdeling te integreren met de PSP, Vita, PC en tablet-afdelingen.

Het zou Sony ook volledige controle geven over de Sony Ericsson Xperia Play, de eerste smartphone die PlayStation certified is. Ericsson wou volgens geruchten al sinds 2004 een 'PlayStation Phone' maar Sony was weigerachtig omdat ze het merk niet uit handen wilden geven.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties