Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Sony werkt aan PlayStation 4.5 met betere GPU voor 4K gaming'

Microsoft achterna?

Anonieme bronnen melden aan gamesite Kotaku dat Sony werkt aan een nieuwe PlayStation 4, met een krachtigere grafische processor (GPU) dan het huidige model. Deze zou games op een 4K-resolutie kunnen afspelen en onder de naam PlayStation 4.5 in ontwikkeling zijn.

De resolutie is daarbij vier maal hoger dan de huidige hoogste video-output, die maximaal tot 1080p gaat. Waar games dan op een resolutie van 1920 x 1080 pixels worden afgespeeld, draaien ze op 4K met een resolutie van 3840 x 2160 pixels.

Ontwikkelaars zouden dankzij de verbeterde grafische chip ook betere grafische effecten kunnen inbouwen, waardoor games er op de PlayStation 4.5 meer uit zouden zien als games die je op een hedendaagse gaming-pc zou afspelen.

Een van de redenen voor Sony's besluit zou de concurrentie zijn met Oculus en HTC op het gebied van virtual reality. Meer grafische kracht maakt potentieel meer realistische virtual reality-ervaringen mogelijk.

Sony zegt niet op de geruchten te willen reageren. Duidelijk is wel dat Microsoft eerder al aangaf een zelfde soort aanpak te willen hanteren voor de Xbox One. Onlangs zei Phil Spencer dat de Xbox One wellicht hardware upgrades krijgt.

Het bedrijf verwacht dat spelcomputers in dat opzicht meer op pc's gaan lijken, maar hoe dat in de praktijk gaat werken is nog niet bekend.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties