Skip to main content

Sony vraagt patent aan voor PlayStation controller met verbeterde haptic feedback

Kan van temperatuur veranderen.

Sony heeft een patent voor een PlayStation 5 DualSense-controller aangevraagd met een uitgebreidere haptic feedback-functie. Zo kan die controller bijvoorbeeld van temperatuur veranderen om een nog realistischere ervaring te bieden.

Om de haptic feedback-functie uit te breiden, vervangt Sony in het nieuwe model het plastic materiaal van de grips door een vervormbare elastische sensor. Die laatste zou volgens het bedrijf gemaakt zijn van macromoleculaire gelmaterialen op basis van silicoon, urethaan of diverse andere synthetische rubberachtige stoffen.

Door dit alles is het materiaal elastisch, vervormbaar en stroomt electriciteit er gemakkelijker doorheen. Op die manier kun je het materiaal voorzien van kunstmatige spieren, zachte actuatoren, is de temperatuur aangepasbaar en neemt de controller ook vervormingen van het materiaal waar.

Dankzij de toevoeging van dit alles zorgt Sony voor een soepele en zo realistische mogelijke spelervaring, past de controller zijn temperatuur makkelijk aan een warm of koud in-game voorwerp aan en kun je opdrachten aan de controller geven door het materiaal aan te raken, erin te knijpen en te verdraaien.

Het nieuwe materiaal kan ook enkele problemen opleveren. Zo kan de stof na veelvuldig gebruik zijn originele vorm en de juiste richting niet meer bepalen en wordt de controller onbruikbaar tijdens speelsessies. Sony wil dit probleem verhelpen door gebruik te maken van een elliptische eivorm die goed in de hand ligt.

Voorlopig blijft het bij een aangevraagd patent. Het is dus lang niet zeker dat deze controller ooit het levenslicht ziet.

In ander nieuws maakte Sony de gratis PlayStation Plus Essential games van april bekend en ontdekte je via een gerucht dat de PlayStation 5 Pro mogelijk in 2024 uitkomt.

Read this next