Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony vraagt 20 euro om Spider-Man PS4-versie te upgraden naar PS5

Spiksp(l)internieuw.

Spider-Man upgraden van PlayStation 4 naar PlayStation 5 kost je mogelijk 20 euro. Dat blijkt uit een nieuwe verklaring van Sony.

De overgangsperiode van de huidige generatie naar de volgende generatie consoles, zorgt voor heel wat verwarring. Spider-Man is al een tijdje een goed voorbeeld van onduidelijke communicatie - en nu ook van prijzige upgradekeuzes.

Volgens Sony is er namelijk geen 'upgrade path' voor wie Spider-Man op de PlayStation 4 heeft maar die nu op de PlayStation 5 in zijn 'Remastered' vorm wil spelen.

De game zal speelbaar zijn op de PlayStation 5 via backwards compatibility, maar daardoor krijg je geen toegang tot de nieuwe grafische features van Spider-Man: Remastered, zoals ray tracing en een hogere framerate.

In plaats daarvan moet je ofwel de Miles Morales Ultimate Edition kopen, ofwel de Miles Morales expansion kopen op PS4, die gratis upgraden naar de PS5-versie, en vervolgens 20 euro extra betalen om toegang te krijgen tot Spider-Man Remastered.

Het is niet alleen erg ingewikkeld, maar ook een bijzonder consument-onvriendelijke aanpak van uitgever Sony. Zeker in vergelijking met de gratis upgrades die Microsoft doorvoert voor games als Gears 5 en Forza Horizon 4, komt het erg oubollig en hebberig over om spelers nogmaals te laten betalen voor dezelfde game met enkele grafische verbeteringen.

Je progressie gaat sowieso ook verloren, want Spider-Man PS4 save files werken niet op de PS5.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties