Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony vindt nieuwe schrijver voor Metal Gear Solid-film

Britse Jay Basu schuift aan.

Sony Pictures vindt een nieuwe schrijver voor de opkomende Metal Gear Solid-verfilming. De Britse Jay Basu neemt nu deze taak op zich, zo meldt filmwebsite Deadline.

Er is nog onbekend op welk deel binnen de Metal Gear Solid-reeks de film gebaseerd is. Het project wordt geproduceerd door Avi en Ari Arad, met aan de leiding Michael De Luca. Regisseur Jordan Vogt-Roberts werkt aan de regie.

Basu heeft slechts enkele projecten op zijn naam staan, waaronder het vervolg op de sciencefiction-horrorfilm Monsters. Daarnaast is hij bezig met een filmreeks voor Universal, waarin Frankenstein, Wolf Man en Dracula de hoofdrollen spelen.

De game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain komt op 1 september uit. Deze titel concludeert het verhaal van hoofdpersonage Big Boss. Onlangs kwamen er geruchten naar buiten betreft een zakelijk conflict tussen uitgever Konami en ontwikkelaar Kojima Productions.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties