Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony verwacht ook dit jaar nog tekort aan PS5-consoles

Het einde is nog niet in zicht.

Sony heeft zijn nieuwste financiële cijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de PlayStation 5 intussen al meer dan 17,3 miljoen keer is verscheept. Er is echter ook minder goed nieuws, want door de aanhoudende tekorten aan microchips stelt het bedrijf zijn verkoopcijfers voor 2022 bij.

Voor het volledige financiële jaar stelt het bedrijf zijn prognose bij van 14,8 miljoen naar 11,5 miljoen exemplaren. Ook het afgelopen jaar ondervond het bedrijf al heel wat problemen door verstoorde leveringsketens. Analist Daniel Ahmad wijst er op dat de PlayStation 4 destijds in eenzelfde tijdspanne bijna 3 miljoen keer meer over de toonbank ging.

Toch heeft Sony ook goed nieuws. Zo zijn er sinds eind 2021 al meer dan 48 miljoen PlayStation Plus-abonnees. Een jaar eerder waren dat er nog 47,4 miljoen.

Omwille van de wereldwijde aanleveringsproblemen besliste Sony vorige maand al om de PlayStation 4 langer te produceren. Die console is intussen al meer dan 116 miljoen keer verkocht.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties