Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony verwacht nog PlayStation 5 leveringsproblemen tot 2022

De vraag is hoger dan het aanbod.

Slecht nieuws voor wie nog steeds tevergeefs op zoek is naar een PlayStation 5. Sony verwacht immers dat het nog tot 2022 kan duren alvorens de console overal vlot verkrijgbaar is. Dat onthult CFO Hiroki Totoki in een interview met Bloomberg.

Totoki verwijst naar het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Zelfs zonder dat tekort zou het volgens Totoki echter nog steeds onmogelijk zijn om aan de hoge vraag te voldoen. "We hebben meer dan 100 miljoen exemplaren van de PS4 verkocht. Gezien ons marktaandeel en onze reputatie zie ik de vraag naar de PS5 dan ook niet snel dalen", aldus de CFO.

Los van de normale vraag wordt de nieuwe console ook nog steeds massaal opgekocht door scalpers. Het ziet er dan ook niet naar uit dat je snel zomaar een console in de winkel zal vinden.

Ondanks de productieproblemen is de PlayStation 5 toch al 7,8 miljoen keer verkocht. Sony hoopt om dit jaar nog eens 14,8 miljoen exemplaren te verkopen. Als dat lukt, houdt de console gelijke tred met de PlayStation 4 in zijn beginperiode.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties