Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony verrast door succes van Until Dawn

'Goed nieuws voor de toekomst van het genre.'

Sony is verrast door het positieve onthaal op de PlayStation 4-exclusieve horrorgame Until Dawn. Dat zegt PlayStation-topman Shuhei Yoshida in een interview met het Britse Eurogamer.

"We zijn erg blij met de reacties van spelers, het is vooral leuk om streamers of video's op YouTube te zien," aldus Yoshida. "Het blijft leuk om te kijken, omdat iedereen andere keuzes maakt. Dus ook wanneer je 'm zelf al hebt uitgespeeld."

Volgens Yoshida betekent het succes veel goeds voor de toekomst van het 'interactieve drama'-genre. "Het helpt een groter publiek voor consolegames aan te spreken, omdat je helemaal niet goed hoeft te zijn in gamen. Je kunt ook gewoon met een vriend meekijken."

Sony is van plan om tijdens de kerstperiode weer extra reclame te maken voor de game. Verkoopcijfers zijn nog niet bekendgemaakt. Derek was ook enthousiast in zijn Until Dawn review: "Until Dawn overtuigt op vrijwel alle fronten."


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties