Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony verhoogt prijskaartje van PlayStation 5

Hoge inflatie duwt prijs met € 50 omhoog.

Sony verhoogt de vraagprijs van de twee versies van de PlayStation 5 in Europa met € 50 door de aanhoudende hoge inflatiecijfers wereldwijd. Door de prijsverhoging stijgt de vraagprijs van de PlayStation 5 met disc-drive van € 500 naar € 550. De Digital Edition kost vanaf nu € 450.

"Door de hoge inflatiecijfers en ongunstige valutatrends die wereldwijde gevolgen hebben voor de consument en druk uitoefenen op veel sectoren, heeft SIE de moeilijke beslissen genomen om de vraagprijs van de PlayStation 5 in bepaalde markten te verhogen", aldus Sony Interactive Entertainment-CEO Jim Ryan.

Naast een duurdere PlayStation 5-console kondigde Sony eerder de aanpasbare DualSense Edge-controller aan en zegt een gerucht dat spelers binnenkort hun PSN Accounts kunnen linken aan PlayStation pc-ports.

Over de auteur

Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen