Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony verdedigt 3D-brillen

Wilt dat Nintendo vriendelijker is.

Sony houdt vol dat een bril dragen om 3D-beelden te zien niet erg is en vindt dat Nintendo maar eens moet stoppen met erop te wijzen dat de 3DS geen brilletje nodig heeft.

"Als je echt een bioscoop gevoel wilt, dan moet je gewoon een bril dragen," zei Shuhei Yoshida tegen IGN. Yoshida is de president van Sony Worldwide Studios. "Met de laatste technologie zijn de brillen echt ligt en na een tijdje vergeet je haast dat je ze draagt."

Sony heeft alle redenen om 3D hard te pushen. Ze hebben pas hun 3D televisies gelanceerd en op E3 2010 heeft het bedrijf verschillende games getoond die in 3D gespeeld kunnen worden, waaronder Killzone 3.

Nintendo stal de show echter met de 3DS, de opvolger van de 3DS die 3D beelden kan tonen zonder dat de gebruiker een brilletje nodig heeft. Een punt waar de Japanners op hamerden. Dat was niet nodig, vindt Yoshida.

"Als je luistert over wat ze zeggen over het effect dat een 3D perspectief heeft op games, dan hoor je dat ze dezelfde boodschap als wij brengen. Maar ze moeten niet zo blijven hameren op een een of ander klein deel van wat het andere bedrijf doet," had Yoshida daarover te zeggen. Persoonlijk vinden we het moeten aanschaffen van een dure televisie en 3D-brilletjes van meer dan 100 euro per persoon niet meteen een onbelangrijk verschil.

"Ik denk dat we als industrie dit nieuwe perspectief moeten prediken, van het grote bioscoopscherm tot een kleine portable want dat helpt games en de game industrie vooruit. We zouden graag samenwerken om 3D te promoten."

Getagged als
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties