Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: 'Ventilator PS5 wordt geoptimaliseerd via online updates'

Koele kikker.

De ventilator van de PlayStation 5 wordt geoptimaliseerd via online updates. Dat maakte Sony-topman Yasuhiro Ootori bekend in een interview.

Om de PlayStation 5 zo optimaal te laten koelen bij het gamen, verzamelt Sony data van de Accelerated Processing Unit (APU). Via die data kan het bedrijf zien hoe de ventilator zich bij specifieke games gedraagt en waar nodig bijsturen via online updates.

Sony onthulde de binnenkant van de PlayStation 5 tijdens de officiële PlayStation 5 demontagevideo, waarin de ventilator en twee stofopvanggaten werden getoond. De focus op koeling is nodig, want midden juni maakte het bedrijf bekend dat de PlayStation 5 zo groot is omdat de console extreem warm wordt en dat de technologie nog niet optimaal gekoeld kan worden.

Het bedrijf besteedt waarschijnlijk ook extra aandacht aan de ventilator van de PlayStation 5, omdat vele PlayStation 4-eigenaars zich storen aan de luidruchtige ventilator van die console tijdens het gamen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties