Skip to main content

Sony UK wil meer games op school

Is LittleBigPlanet educatief verantwoord?

Sony Computer Entertainent UK wil videogames en meer bepaald game design als een beroepskeuze populairder maken in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij wordt er vooral gekeken naar het onderwijs. Dit meldt Gamesradar.

Het was Ray Maguire, de directeur van SCE UK, die mening naar buiten bracht op de Learning Without Frontiers-conferentie in Londen. Maguire: “Er moet een partnerschap ontstaan tussen de publieke en private sector. Men moet promoten om voor een carrière in de creatie van digitale content. Het moet niet altijd zijn dat je kind dokter of advocaat wil worden. Momenteel werken wij samen met de Britse regering om game design naar een universitair niveau te halen.”

SCE UK hoopt ook om de PlayStation Move en PlayStation Portable naar de leslokalen te brengen. Momenteel wordt er zelfs gewerkt aan een lerarenpakket voor LittleBigPlanet. Verder details werden niet vrijgegeven.

Het is niet moeilijk om de voordelen voor Sony zelf te zien. Een betere opleiding zorgt voor een ruime poel aan technisch talent die in de gamesindustrie te werk worden gesteld. De plaatsing van hun producten in klassen over heel het Verenigd Koninkrijk is dan weer een extra die mooi meegenomen is. Voor het Verenigd Koninkrijk is er dan weer de kans om een industrie te ondersteunen die voor extra banen kan zorgen. Door de overlapping met andere segmenten zoals 3D-technologie hoeven afgestudeerde studenten ook niet per se enkel in de gamesindustrie terechtkomen.

Het blijft wel de vraag in welke mate de private sector zich mengt en doordringt in het onderwijssysteem.

Read this next