Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony toont voor het eerst de nieuwe PS5 VR controllers

Met adaptive triggers en vingerherkenning.

Sony onthult de nieuwe PlayStation VR controllers die gebruikt zullen worden met de nieuwe PS5 VR headset.

De VR controllers hebben een grondige make-over gekregen. Er wordt niet langer gebruik gemaakt van de Move Controllers, maar van een geheel nieuw design dat eerder doet denken aan de controllers voor de Oculus Quest.

De nieuwe PlayStation VR controllers krijgen ook verschillende nieuwe functies die we al kennen van de DualSense-controller. Zo bevatten ze adaptive triggers en haptic feedback. De controllers herkennen ook wanneer je duim, wijsvinger of middelvinger de controller aanraken.

Dankzij die herkenning kunnen spelers unieke gebaren maken om hun games mee te besturen.

De controllers worden gevolgd door de headset zelf en niet langer door een externe camera zoals bij de PS VR het geval was. Sony beloofde eerder dat je de nieuwe PS VR met maar één kabel moet aansluiten aan je PlayStation 5.

Hoe de nieuwe PS VR headset eruitziet, is nog niet bekend. Sony zei eerder al dat de PlayStation 5 VR headset niet meer in 2021 uitkomt.

Getagged als
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties