Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony toont The Last Guardian niet om verhaal niet te verklappen

Verklaart afwezigheid op Tokyo Game Show en Paris Games Week.

Sony toont nog geen nieuwe beelden van The Last Guardian, omdat de makers niet te veel willen verklappen van het verhaal. Dat zegt PlayStation-topman Shuhei Yoshida in een interview met GameSpot.

Yoshida geeft daarmee een verklaring voor het ontbreken van de game op de afgelopen Tokyo Game Show en tijdens de Paris Games Week. Tijdens de Tokyo Game Show was het wezen uit The Last Guardian er wel, maar alleen als een zes meter hoge projectie (zie onder).

Er werd geen nieuwe gameplay vertoond. De laatste keer dat er nieuwe beelden van The Last Guardian werden uitgebracht, was tijdens de afgelopen E3. Daarmee werd bekend dat de game nu voor de PlayStation 4 in ontwikkeling is.

"We wilden in elk geval laten zien dat er aan de game gewerkt wordt," zegt Yoshida. "Maar tot aan de lancering laten we waarschijnlijk niet veel meer zien vanwege eventuele spoilers".

In de E3 trailer van The Last Guardian zie je hoe een jongetje moet samenwerken met een grote draak (met de vorm van een hond en een vogel) om puzzels op te lossen. Waarom ze elkaar helpen en waar ze heen gaan, is niet bekend.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties