Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony toont PlayStation Vita

Eind dit jaar al op de markt.

Zoals verwacht heeft Sony vandaag de NGP officieel aan het publiek voorgesteld. Het eerste wat we kwamen te weten is dat de draagbare console vanaf nu door het leven gaat als PlayStation Vita.

Op het podium kregen we ook nog eens de belangrijkste specificaties opgesomd. Zo zal PlayStation Vita twee analog sticks hebben, is het scherm een multitouch OLED van 5 inch, zijn er aan voor- en achterkant touchpads en heeft Vita sixaxis motion sensing technologie aan boord. Verder is er aan voor- én achterkant een camera voorzien en heeft de Vita niet alleen wifi aan boord, maar voor wie wat meer betaalt, ook 3G-verbinding.

Die 3G zal in de VS aangeboden worden door AT&T. Wie in België voor de verbinding moet zorgen is nog niet bekend, maar er is dus veel kans dat er met een exclusiviteitscontract zal worden gewerkt. Ook met de uitgevers zijn afspraken gemaakt. Sony kan daardoor melden dat vrijwel elke uitgever games zal maken voor het toestel.

Uit Sony's presentatie komen we ook te weten dat PlayStation Vita een belangrijk 'social device' moet worden. Social networking, social based gaming en connect waren dan ook de kernwoorden van de voorstelling. In functie daarvan heeft PlayStation Vita programma's als Party (voicechat) en Near (sociaal netwerk rond games) aan boord.

PlayStation Vita zou eind dit jaar al moeten verschijnen. Het goedkoopste model met Wifi zal €249 kosten, terwijl een model dat ook 3G aan boord heeft voor €299 over de toonbank gaat.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties