Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stopt volgend jaar met productie van de PlayStation Vita

En heeft momenteel geen plannen voor een opvolger.

Sony-topman Hiroyuki Oda maakt bekend dat het bedrijf in 2019 stopt met de productie van de PlayStation Vita. Volgens Oda zijn er momenteel geen plannen voor een nieuwe handheld.

Nadat Sony volgend jaar de productie stopzet, zullen de laatste Vita's geleidelijk wereldwijd verspreid worden. De PlayStation Vita lanceerde in 2011 als opvolger van de PlayStation Portable. Met twee analoge sticks en veel grafische kracht moest de Vita de kwaliteit van consolegames naar een handheld brengen.

De laatste jaren zijn er echter nog weinig grote games uitgekomen voor de handheld, en moesten Vita-eigenaars het stellen met kleinere indiegames. Zo is eerder dit jaar Stardew Valley voor de PlayStation Vita uitgekomen.

het einde van de Vita was al langer in zicht. Zo was Sony al gestopt met de productie van fysieke PlayStation Vita games.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties