Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stopt verkoop PS Now-tegoedkaarten in Groot-Brittannië

Einde van een tijdperk?

Britse winkels zullen vanaf donderdag 20 januari geen fysieke of digitale PlayStation Now-tegoedkaarten meer verkopen. Dat onthulde Sony in een mail aan verschillende Britse winkels, waaronder GAME.

Ze krijgen tot woensdag 19 januari sluitingstijd om alle PlayStation Now-tegoedkaarten uit de handel te halen. Daarmee volgen de Britse winkels het voorbeeld van de Amerikaanse en Canadese winkels. Die deden namelijk enkele weken geleden hetzelfde al.

Sony gaf deze opdracht omdat het vermoedelijk deze week zijn nieuwe Xbox Game Pass-achtige abonnementsdienst voor PlayStation voorstelt.

Een woordvoerder van het bedrijf liet ondertussen aan Jeff Grubb weten dat de studio zich vooral wil focussen op gewone PlayStation cadeaubonnen. Sony vindt namelijk dat de reguliere tegoedkaart, die je ook kunt gebruiken voor PlayStation Now, voldoende is. Of Sony ook in de rest van Europa stopt met de verkoop van PlayStation Now-tegoedbonnen, is op dit moment onduidelijk.

Naast onduidelijkheden over tegoedkaarten, onthulde Sony eerder de games die in 2021 het populairst waren in de PS Store en toonde YouTuber Akaki Kuumeri zijn zelf uitgevonden adapter om een DualSense-controller met één hand te besturen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties