Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stopt productie van fysieke PlayStation Vita games

Geen teken van leven.

Gamesite Kotaku meldt dat Sony binnenkort stopt met het produceren van fysieke PlayStation Vita-games. Sony heeft deze informatie inmiddels bevestigd.

Volgens Kotaku hebben ontwikkelaar onlangs een bericht van Sony ontvangen waarin staat dat de Amerikaanse en Europese tak van het bedrijf 'aan het einde van het fiscale jaar 2018' stoppen met het produceren van fysieke PlayStation Vita-cartridges.

Verder wordt ontwikkelaars gevraagd om voor 28 juni 2018 verzoeken in te dienen voor productcodes. Op 15 februari 2019 is er een deadline voor het indienen van kooporders. De productie wordt definitief stopgezet op 31 maart 2019.

De PlayStation Vita is oorspronkelijk in 2012 in Europa uitgebracht. De handheld heeft gedurende zijn levensduur concurrentie gehad van onder andere de Nintendo 3DS. Daarnaast heeft de opkomst van games op smartphones ook bijgedragen aan het geringe succes van de Vita.

Ontwikkelaars blijven ondertussen nog wel games voor de PlayStation Vita uitbrengen. Zo is onlangs de releasedatum van de PlayStation Vita-versie van Stardew Valley onthuld. Misschien krijgt de console alsnog een tweede leven.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties