Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stopt met PlayStation Vita Maps en YouTube

Weg met komende systeemupdate.

Sony heeft aangekondigd dat het de ondersteuning voor de PlayStation Vita Maps in een volgende systeemupdate stopzet. Ook de YouTube-applicatie verdwijnt van de handheld-console.

De update van maart verwijdert automatisch de Maps-applicatie, terwijl de 'near'-functie dan geen locaties meer kan vastleggen of kaarten kan tonen.

De volledige ondersteuning voor de YouTube-applicatie stopt vanaf 20 april, hoewel je de applicatie al vanaf vandaag niet meer kan downloaden. Met de PlayStation Vita is het wel nog mogelijk om YouTube-video's te bekijken via de internetbrowser, maar dan met minder functionaliteiten.

Sony heeft geen reden gegeven voor de stopzetting van beide programma's. Mogelijk wil het bedrijf de licentiekosten uitsparen, gezien het aantal overgebleven gebruikers.

Voor zowel de YouTube-app als de Maps-functie vind je FAQ's.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties