Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stelt streamingshandheld PlayStation Portal voor

Enkel een concrete releasedatum ontbreekt nog.

PlayStation Portal remote player
Image credit: Sony

Sony maakt bekend dat de eerder aangekondigde streamingshandheld voor de PS5 de naam PlayStation Portal krijgt. De handheld kost € 219,99 en komt later dit jaar uit.

De handheld beschikt over een 8-inch LCD-scherm waarmee je games aan een resolutie van 1080p aan 60 FPS speelt. Daarnaast krijg je dankzij de halve DualSense-controllers aan de zijkanten ook toegang tot haptische feedback en adaptieve triggers.

Sony's upcoming handheld gaming device

Sony benadrukt nogmaals dat je geen PlayStation 5-games op het apparaat kunt installeren. Games installeer je op je console en stream je vervolgens via de Remote Play-applicatie naar de handheld.

Eerder stelde Sony de PlayStation Plus Extra en Premium-games van augustus en de draadloze Pulse Elite headset en draadloze Pulse Explore oortjes voor.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties