Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stelt onthulling PS5-games uit

Tot een nog niet nader bepaalde datum.

Sony zal deze week dan toch niet de eerste PS5-games onthullen. Het bedrijf vindt de timing ongepast gezien de protestacties die momenteel doorgaan in de Verenigde Staten.

Normaal gezien ging Sony nu donderdag 4 juni een livestream houden waarin het bedrijf de eerste games voor PlayStation 5 zou onthullen. Dat evenement is nu geannuleerd en er is nog geen nieuwe datum bekend gemaakt waarop de livestream plaatsvindt.

Het bedrijf vindt het ongepast om een livestream te houden om videogames te vieren terwijl in de Verenigde Staten protestacties gaande zijn na de moord op George Floyd door politie-agenten. Ook in de rest van de wereld zijn verschillende solidariteitsacties gestart.

"Terwijl we begrijpen dat gamers wereldwijd enthousiast zijn om de eerste PS5 games te zien, voelen we dat het nu niet het moment is om te vieren en daarom zullen we een stap naar achter zetten en belangrijkere stemmen aan het woord laten," aldus de tweet van Sony.

Tot dan kan je terecht in ons artikel over wat we al weten over de PS5 release.

Getagged als
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties