Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony stelt kleinere versie PlayStation 5 voor

Met optionele disc drive.

Sony heeft een nieuwe versie van de PlayStation 5 voorgesteld. Die is 30% kleiner dan het huidige model en bevat een optionele disc drive. In de Verenigde Staten is de nieuwe versie vanaf volgende maand beschikbaar, bij ons zal dat 'in de loop van de komende maanden'zijn.

Door de optionele disc drive kun je eerst de goedkopere, digitale variant van de console kopen, en die vervolgens upgraden. De PS5 Digital Edition kost 449,99 euro, voor de PS5 met Ultra HD Blu-ray disc drive betaal je 549,99 euro. Voor de afzonderlijke disc drive mag je op 119,99 euro rekenen, waardoor later upgraden je dus meer kost.

De nieuwe versie van de PS5 is daarnaast ook 18% tot 24% lichter dan de huidige modellen. Er komt ook een afzonderlijke Vertical Stand van 29,99 euro om je console rechtop te laten staan. Eenmaal de voorraad van de huidige PS5-modellen is uitgeput, wordt de kleinere variant het enige model dat in omloop zal zijn.

Nu de toeleveringsproblemen van microchips van de baan zijn, verloopt de verkoop van de PlayStation 5 vlot. Intussen zijn er al meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Benieuwd of dit nieuwe model die positieve lijn doortrekt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties