Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony sluit Evolution Studios

Is de ontwikkelaar achter DriveClub.

Sony maakt in een statement bekend dat het bedrijf het Britse Evolution Studios heeft gesloten. De ontwikkelaar maakte in het verleden onder andere DriveClub.

"We kijken met regelmaat naar de verschillende studio's die onder Sony vallen. We willen er namelijk zeker van zijn dat onze middelen binnen dit zeer competitieve landschap optimaal worden benut."

"We hebben op basis van één van deze onderzoeken besloten om een paar veranderingen in de structuur van onze Europese studio's aan te brengen. We moeten dan ook helaas melden dat Evolution Studios zijn deuren sluit", aldus Sony.

Een aantal medewerkers van Evolution hebben via Twitter op het besluit van Sony gereageerd. Zo bedankt regisseur Paul Rustchynsky onder andere alle fans die DriveClub door de jaren heen hebben gesteund.

Evolution bracht DriveClub in 2014 uit voor de PlayStation 4. De servers van de game kampten na de release lange tijd met problemen. Evolution heeft sinds die tijd meerdere patches voor de game uitgebracht. Zo voegde een update in februari een Hardcore modus aan DriveClub toe.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DriveClub

PS4

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.
Reacties