Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony rapporteert succesvolle lancering PlayStation 4

Een miljoen verkochte consoles binnen 24 uur.

Op de dag van lancering is de PlayStation 4 een miljoen keer verkocht. Afgelopen vrijdag konden Noord-Amerikaanse en Canadese gamers Sony's nieuwste console mee naar huis nemen.

Sony Computer Entertainment-baas Andrew House is erg blij met de 'fenomenale reactie' van consumenten. De PlayStation 4 is de snelst verkopende PlayStation-console tot op heden, en zet daarmee een nieuw record.

House: "De verkoopaantallen blijven sterk en we verwachten hetzelfde enthousiasme wanneer PlayStation 4 lanceert in Europa en Latijns-Amerika. We zijn de passionele PlayStation fans erg dankbaar."

Microsoft feliciteerde Sony vorige week nog met de succesvolle launch. Vanaf 29 november ligt de PlayStation 4 in de Benelux in de winkels.

Sony Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida deelt zijn enthousiasme op Twitter. Afgelopen weekend streamde hij live naar Twitch.tv, waar hij verschillende launchgames de revue liet passeren.

Sony verwacht tevens voor het einde van het fiscale jaar (31 maart 2014) wereldwijd vijf miljoen PS4's te verkopen.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties